Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Doesburg

Hanzestad

Doesburg op zien smalst

Doesburg op zien smalst is een uitdrukking die vaak gebruikt wordt om te refereren aan de smalle straatjes en steegjes die deze historische Hanzestad rijk is. Als je door deze straatjes loopt, voel je de rijke geschiedenis en proef je de gezelligheid die de stad te bieden heeft. Doesburg is een stad die bol staat van de historie en waarbij de authentieke sfeer bewaard is gebleven. Maar naast deze historische kenmerken heeft Doesburg ook veel moderne voorzieningen te bieden en is het een bruisende stad waar altijd wel iets te beleven is.

Bezoek en ontdek

Onze hanzestad Doesburg

Doesburg… de plek waar de tijd even stilstaat. Waar je met
uw (klein)kinderen naar toe gaat, de IJssel gaat bezoeken, vanuit de open wijde naar de Historische binnenstad, zonder gehaastheid, de rust gaat ontmoeten.

Deze historische Hanzestad zit vol met verrassende schatten en verhalen, die op elke hoek van de straat te vinden zijn. Loop door de poorten van de oude stadswallen, bezoek de markt waar eeuwenoude ruilhandel heeft plaatsgevonden en struin langs scheve arbeidershuisjes en herenhuizen van oude grootsheid.

Begin uw dag met een wandeling door de klinkende kinderkopjes straten van de oude binnenstad en bewonder de prachtige architectuur en historische monumenten. Ervaar de glorie van weleer. Bezoek bijvoorbeeld de Martinikerk, of het Stadhuis van Doesburg, een prachtig gebouw uit de Renaissance.

Ervaar de rust en kalmte, hoor de klokken luiden van de oude Martini kerktoren, bezoek het Mosterdmuseum met krakende ouden vloeren en laat je welkom heten door trotse Doesburgers. Dit historische en culturele schatkamer wacht op uw ontdekking.

Ook leuk om te bezoeken!

Er is nog veel meer te ontdekken in Doesburg! Als u op zoek bent naar een compleet overzicht van alles wat deze historische stad te bieden heeft, dan is Doesburg Direct dé plek om te beginnen.

Een bezoek aan Het Gildehof café is een must voor liefhebbers van goede koffie en lekkere hapjes. Dit gezellige café serveert de beste specialiteiten uit Doesburg.

Voor een unieke beleving bezoekt u zeker het speelgoedmuseum. Hier vindt u een schat aan historische en moderne speelgoedcollecties.

Dus of u nu op zoek bent naar historische bezienswaardigheden, culturele evenementen of gewoon een gezellig dagje uit, Doesburg heeft wat u zoekt. Plan vandaag nog uw bezoek en ontdek deze prachtige stad!