Zoek
Sluit dit zoekvak.

Doesburgsche Mosterdsoep

Mosterd en azijn

De Oer-Hollandse Smaakmakers

Doesburgsche Mosterdsoep

Een lekkere mosterdsoep met de bekende Doesburgsche Mosterd. Heerlijk voor tijdens de feestdagen. Bekijk hoe jij dit recept kunt klaarmaken.

Benodigdheden

  • 200 gram mager gerookt spek
  • 40 gram boter
  • 1 ui
  • 30-60 gram bloem
  • peper
  • 1/2 liter melk
  • 1/2 liter water of bouillon
  • 3 eetlepels Doesburgsche mosterd
  • 1 prei

Tip van de chef: Eventueel room toevoegen

Bereidingswijze

  1. Snij het spek in kleine blokjes, snipper de ui en snij de prei heel fijn.
  2. Smelt de boter in de pan en voeg achtereenvolgens de spekblokjes en de gesnipperde ui toe.
  3. Laat het geheel zachtjes uitbakken, zodat de ui niet verbrandt.
  4. Voeg de bloem toe en roerhet mengsel glad. Laat het mengsel even garen zonder dat de bloem verkleurt.
  5. Voeg al roerend voorzichtig het water en de melk toe.
  6. Laat het nu doorkoken tot de soep licht gebonden is.
  7. Voeg nu de mosterd toe en de peper naar eigen smaak.
  8. Roer het geheel glad en kook heel even door. Voeg vlak voor het serveren de prei toe.

Tip van de chef: Voeg gelijk met de mosterd een scheut room toe.

Meer heerlijke recepten