Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Doesburgsche Zalm in het zuur

Mosterd en azijn

De Oer-Hollandse Smaakmakers

Doesburgsche Zalm in het zuur

Een recept voor Doesburgsche zalm uit het zuur uit 1820.

Benodigdheden

  • zalm moten
  • zout
  • lampolij
  • slaolij
  • wijnazijn
  • knoflook
  • 4 a 5 spaanse pepers
  • 1 lood gemalen mosterdzaad
  • 1/2 lood gemalen gember

Tip van de chef: Het zuur van dit recept kan gebruikt worden in een salade.

Bereidingswijze

  1. Als de zalm aan moten is, legt je deze een halve dag in ‘t zout,
  2. dan wel afgedroogd, bakt men ze in een weinig uitgebrand lampolij,
  3. en wel koud geworden zijnde, ligt men ze in een keulsche pot,
  4. daar giet men beste wijnazijn op, tot ze wel onderleggen,
  5. daarin eenige balletjes knoflook,
  6. 4 a 5 heele spaansche pepers.
  7. Tot de saus gebruikt met 1 theekopje beste slaolij.
  8. Daarin 1 lood gemalen mosterdzaad, 1/2 lood gemalen gember.
  9. Dit en de olij even laten kooken.
  10. Giet men die op den azijn dan de pot wel met eene blaas toegemaakt is zeer goed bij salade.

Meer heerlijke recepten