Zoek
Sluit dit zoekvak.

Doesburgsche Groente in mosterdzuur

Mosterd en azijn

De Oer-Hollandse Smaakmakers

Doesburgsche Groente in mosterdzuur

Groenten in mosterdzuur is een smakelijke manier om groenten te conserveren en hun smaak te versterken. Het zuur van de azijn, gecombineerd met de scherpte van de mosterd, zorgt voor een unieke en pittige smaak die perfect is als bijgerecht of als topping op een sandwich of salade. Het is ook een goede manier om groenten langer houdbaar te maken, zodat je ze langer kunt bewaren en ervan kunt genieten.

Benodigdheden

  • 1 kilogram groente
  • 1 liter Doesburgsche inmaakazijn
  • 15 gram zout en iets suiker
  • 3 eetlepels Doesburgsche mosterd

Bereidingswijze

  1. De groente (bv wortel, bloemkool, komkommer, boontjes enz) goed wassen en uit laten lekken.
  2. De mosterd met de azijn aanmengen, voeg de zout en een schepje suiker toe.
  3. Laat het geheel 15 minuten zacht doorkoken.
  4. Doe de groente erbij.
  5. Laat het geheel ongeveer 8 minuten samen doorkoken.
  6. Groente en saus in goed schoongemaakte flessen doen.
  7. Afdekken met cellofaan folie of schroefdeksel.

Meer heerlijke recepten