Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Doesburgsche Eieren met witlof en ham

Mosterd en azijn

De Oer-Hollandse Smaakmakers

Doesburgsche Eieren met witlof en ham

Witlof Eieren Ham en Kaas uit de oven is een klassiek gerecht uit de Nederlandse keuken. Het gerecht bestaat uit witlofblaadjes, hardgekookte eieren, plakjes ham en geraspte kaas, gecombineerd in een ovenschotel en gebakken in de oven totdat de kaas is gesmolten en goudbruin is.

Benodigdheden

  • 1 kilogram witlof stronken
  • 200/250 gram schouderham
  • 300 gram geraspte kaas
  • 4 eieren
  • Mosterdsaus (zelf bereiden zie recept Doesburgsche mostersaus)

Bereidingswijze

  1. Kook 1 kilogram lof (witlof) op de gewone wijze gaar.
  2. Laat deze goed uitlekken.
  3. Kook 4 eieren tot hardgekookt.
  4. Rol elk lofstronkje (witlofstronk) in een plak ham.
  5. Leg deze naast elkaar op een verwarmende ovenschaal.
  6. Giet de gemaakt mosterdsaus (zie recept Doesburgsche mosterdsaus maken) er overheen.
  7. Bestrooi het geheel met 2 eetlepels geraspte kaas.
  8. Zet deze ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven totdat de geraspte kaas goed gesmolten is.
  9. Garneer nu de schotel verder met 4 in plakjes gesneden hard gekookte eieren.

Tip van de chef: Halveer de witlof stronken voor meer smaak. Serveer eventueel aardappelpuree bij dit recept.

Meer heerlijke recepten