Zoek
Sluit dit zoekvak.

Doesburgsche Kabeljauw met mosterdsaus

Mosterd en azijn

De Oer-Hollandse Smaakmakers

Doesburgsche Kabeljauw met mosterdsaus

Kabeljauwfilet met mostersaus is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat perfect is voor een doordeweekse avondmaaltijd of een bijzonder diner. Het is een gezonde optie die boordevol eiwitten zit en weinig vet bevat. Dit recept is gemakkelijk te bereiden en kan binnen 30 minuten op tafel staan.

Benodigdheden

  • 800 gram kabeljauwfilet
  • 1 liter kippenbouillon (blokje)
  • 1 grote ui
  • 1 wortel
  • 1 stukje foelie (aluminium folie)
  • peterselie
  • selderij
  • thijm
  • 1/2 laurierblad
  • 35 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 1 eetlepels Doesburgsche mosterd
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Haal de blaadjes van de peterselie en selderij en houd die apart.
  2. Snipper de ui en hak de wortel fijn.
  3. Voeg alle groenten en kruiden (behalve de peterselieblaadjes en de selderijblaadjes) bij de bouillon en laat het geheel doorkoken tot de wortel en ui gaar zijn.
  4. Zeef de bouillon en wrijf de groenten erdoor.
  5. Voeg die weer bij de bouillon.
  6. Verdeel de kabeljauwfilet in 4 gelijke stukken en pocheer ze in circa 10 minuten in de bouillon gaar.
  7. Houd het geheel tegen de kook aan, maar laat het absoluut niet koken.
  8. Smelt de boter in de pan en voeg de bloem toe.
  9. Roer het mengsel glad en laat het even garen.
  10. Voeg al roerend in kleine hoeveelheden circa 1/2 liter van de bouillon toe:
  11. Laat de saus even doorkoken en voeg nu de mosterd en de apart gehouden blaadjes toe.
  12. Even doorroeren en eventueel op smaak brengen met peper en zout.
  13. Giet een deel van de saus over de vis en serveer de rest apart.

Tip van de chef: Ook toe te passen bij andere vissoorten.

Meer heerlijke recepten