- Haal de blaadjes van de peterselie en selderij en houd die apart.
- Snipper de ui en hak de wortel fijn.
- Voeg alle groenten en kruiden (behalve de peterselieblaadjes en de selderijblaadjes) bij de bouillon en laat het geheel doorkoken tot de wortel en ui gaar zijn.
- Zeef de bouillon en wrijf de groenten erdoor.
- Voeg die weer bij de bouillon.
- Verdeel de kabeljauwfilet in 4 gelijke stukken en pocheer ze in circa 10 minuten in de bouillon gaar.
- Houd het geheel tegen de kook aan, maar laat het absoluut niet koken.
- Smelt de boter in de pan en voeg de bloem toe.
- Roer het mengsel glad en laat het even garen.
- Voeg al roerend in kleine hoeveelheden circa 1/2 liter van de bouillon toe:
- Laat de saus even doorkoken en voeg nu de mosterd en de apart gehouden blaadjes toe.
- Even doorroeren en eventueel op smaak brengen met peper en zout.
- Giet een deel van de saus over de vis en serveer de rest apart.
Tip van de chef: Ook toe te passen bij andere vissoorten.