Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Doesburgsche Mosterdboter

Mosterd en azijn

De Oer-Hollandse Smaakmakers

Doesburgsche Mosterdboter

Mosterdboter is een heerlijke smaakmaker die op verschillende manieren kan worden bereid en geserveerd. Mosterdboter kan worden geserveerd als smaakmaker bij gegrild vlees, vis of groenten. Voeg bijvoorbeeld een plakje mosterdboter toe aan een gegrilde biefstuk, zalmfilet of asperges voor extra smaak en aroma. Je kunt mosterdboter ook op een stuk brood smeren als een smaakvolle vervanging voor gewone boter. Probeer het op een knapperig stuk stokbrood of een plakje versgebakken brood. Een andere manier om mosterdboter te serveren is door het te smelten en te gebruiken als een smaakvolle saus. Doe de mosterdboter in een steelpannetje en verwarm het zachtjes tot het gesmolten is. Giet het vervolgens over gegrilde groenten of aardappelen voor een extra smaakboost. Ten slotte kan mosterdboter ook worden gebruikt als ingrediënt in andere gerechten, zoals sauzen of stoofpotten. Voeg bijvoorbeeld een lepel mosterdboter toe aan een romige pasta saus voor extra smaak en textuur. Kortom, mosterdboter is een veelzijdige en smaakvolle toevoeging aan elk gerecht. Speel met de ingrediënten en geniet van de heerlijke smaak!

Benodigdheden

  • 4 eieren
  • 150 gram boter
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels Doesburgsche mosterd

Tip van de chef: E.V.T. room

Bereidingswijze

  1. Kook 4 eieren tot hardgekookt.
  2. Verwijder de dooiers uit de 4 eieren.
  3. Wrijf de eierdooiers in met peper en zout.
  4. Daarna deze dooiers mengen in 150 gram boter (op kamer temperatuur),
  5. Voeg daaraan toe 2 eetlepels Doesburgsche Mosterd.
  6. Voeg zeer fijn gesneden peterselie toe.

Tip van de chef: Deze mosterdboter is te gebruiken om gevulde eitjes te serveren.

Meer heerlijke recepten