Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Doesburgsche Mosterdsoep II

Mosterd en azijn

De Oer-Hollandse Smaakmakers

Doesburgsche Mosterdsoep II

Mosterdsoep is een heerlijk en hartverwarmend gerecht dat perfect is voor een koude dag. Deze romige soep is gevuld met de scherpte van mosterd, waardoor het een heerlijke smaak krijgt die je smaakpapillen zal prikkelen. Het is een van de meest populaire soepen in de Nederlandse keuken en kan op verschillende manieren worden bereid.

Benodigdheden

  • 55 gram boter
  • 30 tot 40 gram bloem
  • laurierblaadjes
  • peperkorrels
  • knoflook
  • verse gember
  • 1 liter bouillon
  • Franse cognax
  • 4 eetlepels Doesburgsche mosterd

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter en voeg de mosterd toe,
  2. Op smaak maken met de laurierblaadjes (2x), peperkorrels, knoflook en gember (eventueel vetspek).
  3. Laat het geheel een aantal minuten pruttelen.
  4. En voeg daarna de bloem toe.
  5. Afblussen met Franse cognac,
  6. Voeg de groentebouillon toe tot de gewenste dikte.
  7. Voeg tot slot wat geklopte room toe.

Meer heerlijke recepten