Zoek
Sluit dit zoekvak.

Doesburgsche Gevulde eieren

Mosterd en azijn

De Oer-Hollandse Smaakmakers

Doesburgsche Gevulde eieren

Gevulde eieren of mimosa-eieren zijn door midden gesneden hardgekookte eieren, gevuld met een mengsel van de hardgekookte dooier en traditioneel boter, zout en peper. Andere ingrediënten, waaronder meestal mayonaise. Maar wij raden het aan om het eens te maken met onze Doesburgsche mosterd. Gevulde eieren worden doorgaans koud geserveerd, vaak als borrelhapje.

Benodigdheden

  • 6 eieren
  • 75 gram boter
  • zout
  • peper
  • Doesburgsche mosterd
  • fijngehakte peterselie

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren ongeveer 8 a 10 minuten hard.
  2. Pel de eieren en snijd deze in de breedte middendoor.
  3. Haal de dooiers eruit.
  4. Snijd van de halve witten de topjes eraf, zodat ze kunnen staan.
  5. Wrijf de dooiers fijn.
  6. Voeg langzamerhand de gesmolten boter, en zoveel mosterd, peper, zout en gehakte peterselie bij tot een goed smakend geheel is verkregen.
  7. Vul hiermede de halve witten, zet ze op een schaal..

Tip van de chef: Garneer de schaal met bijvoorbeeld: plakjes tomaat, augurk, slablaadjes en een paar takjes peterselie.

Meer heerlijke recepten