Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Doesburgsche Pasta met kastanjechampignons in mosterd roomsaus

Mosterd en azijn

De Oer-Hollandse Smaakmakers

Doesburgsche Pasta met kastanjechampignons in mosterd roomsaus

Maak een heerlijke pastagerecht met kastanjechampignons in mosterdroomsaus, perfect voor de herfst. Kastanjechampignons zijn het hele jaar door verkrijgbaar en geven de pasta veel smaak en zijn bovendien gezond. De mosterdroomsaus is makkelijk te maken en geeft een scherpe en volle smaak aan het gerecht, in combinatie met het zoute spek maakt dit het gerecht helemaal af!

Benodigdheden

  • 55 gram pasta naar keuze
  • 1/2 ui
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 125 gram kastanjechampignons
  • 125 ml slagroom
  • klein handje verse bieslook
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 1 eetlepels Doesburgsche mosterd

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snipper de ui en maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  3. Bak het ontbijtspek in een droge koekenpan knapperig. Haal het spek uit de pan.
  4. Giet een beetje olijfolie in dezelfde pan en fruit hierin de ui. 
  5. Voeg de champignons toe en bak deze even mee.
  6. Giet de slagroom erbij en laat ongeveer 5 minuten inkoken.
  7. Voeg de Doesburgsche mosterd toe en verwarm nog even door.
  8. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  9. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus, roer goed door elkaar. 
  10. Snijd het knapperige ontbijtspek in stukjes en voeg deze toe aan de pasta.
  11. Snijd de bieslook fijn en strooi over de pasta.

Meer heerlijke recepten