Search
Close this search box.

Doesburgsche Varkensvlees in pittige saus

Mosterd en azijn

De Oer-Hollandse Smaakmakers

Doesburgsche Varkensvlees in pittige saus

Varkensvlees in pittige mosterdsaus is een smakelijk en eenvoudig gerecht dat perfect past bij rijst, aardappelen of groenten. Dit gerecht heeft een heerlijke smaak door de combinatie van mals varkensvlees en een pittige mosterdsaus. Met dit eenvoudige recept kan je snel een lekkere maaltijd op tafel zetten. Dit eenvoudige en smakelijke gerecht is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd of een bijzonder diner. Geniet van de pittige mosterdsaus in combinatie met het malse varkensvlees!

Benodigdheden

  • 4 varkenslapjes van 180 gram
  • 2 grote uien
  • 2 eetlepes tomatenketchup
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kruidnagels
  • 1/2 laurierblaadje
  • marjolein
  • 2 eetlepels Doesburgsche mosterd

Tip van de chef: E.V.T. room

Bereidingswijze

  1. Snij één ui in ringen, rasp de andere
  2. Snij het knoflookteentje fijn.
  3. Maak van alle ingrediënten behalve de uienringen een marinade en laat de lapjes op een koele plaats circa 8 uur marineren.
  4. Schrap het vlees schoon en dep het droog.
  5. Braad het vlees in wat boter 10 minuten aan beide kanten.
  6. Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
  7. Doe de uiringen bij de braadjus en fruit ze goudbruin aan.
  8. Voeg de marinade toe en laat de saus een half uurtje sudderen.
  9. Zeef de saus en giet haar over het vlees.

Tip van de chef: Serveer met rijst en doperwten, aangevuld met pinda’s, gemengde sla of taugé en sambal.

Meer heerlijke recepten