Search
Close this search box.

Doesburgsche Kaassaus

Mosterd en azijn

De Oer-Hollandse Smaakmakers

Doesburgsche Kaassaus

Met dit basisrecept voor kaassaus kan je eenvoudig een enorme boost geven aan je maaltijd! Je kunt namelijk perfect variëren door af en toe een andere kaas te gebruiken. Ga je voor een jonge kaas of een lekker pittig oud kaasje? Of maak jij de kaassaus alleen met je lievelingskaas?

Benodigdheden

  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 1/2 liter melk
  • 100 gram gerapte kaas
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepels Doesburgsche mosterd

Bereidingswijze

  1. Smelt 50 gram boter.
  2. Voeg daaraan 50 gram bloem al roerend toe.
  3. 500 ml melk erbij toevoegen voor een gladde saus.
  4. Haal de gladde saus van het vuur.
  5. Voeg 100 gram geraspte kaas toe en 2 eetlepels Doesburgsche mosterd er al roerend doorheen.
  6. Even verwarmen in de saus, maar niet tot koken.
  7. Voeg naar smaak peper en zout toe om de smaak af te maken.

Meer heerlijke recepten