Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Doesburgsche Mosterdzuur van Komkommers

Mosterd en azijn

De Oer-Hollandse Smaakmakers

Doesburgsche Mosterdzuur van Komkommers

Mosterdzuur van komkommers is een eenvoudig bijgerecht dat snel en gemakkelijk te maken is. Om mosterdzuur van komkommers te maken, meng je komkommer, mosterd, azijn, suiker en zout in een kom. Dit mengsel laat je vervolgens een paar uur marineren in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Het resultaat is een frisse en licht pittige salade die perfect past bij gegrild vlees of als bijgerecht bij de barbecue. Mosterdzuur van komkommers is niet alleen lekker, maar ook gezond en een goede bron van vitamine C.

Benodigdheden

  • 8 tot 10 komkommers
  • 1 liter Doesburgsche Inmaakazijn
  • 2 eetlepels slaolie
  • 20 gram kerrie
  • 30 gram suiker
  • 40 gram bloem
  • 10 gram zout
  • 2 eetlepels Doesburgsche mosterd

Bereidingswijze

  1. De slaolie, kerrie, suiker, bloem, mosterd en zout met een gedeelte van de azijn glad aanmengen.
  2. De rest van de azijn er warm doormengen en de saus roerende doorkoken.
  3. Komkommers schillen.
  4. In de lengte in vieren snijden.
  5. Zaadjes verwijderen.
  6. Komkommers in blokjes snijden.
  7. Goed inzouten en een nacht laten staan.
  8. Volgende dag goed uit laten lekken en afdrogen.
  9. Meng deze stukjes komkommer met de Mosterdsaus.

Tip van de chef: In glazen potten doen en afsluiten om te bewaren.

Meer heerlijke recepten