Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Doesburgsche Piccalilly

Mosterd en azijn

De Oer-Hollandse Smaakmakers

Doesburgsche Piccalilly

Piccalilly is een heerlijke groentesaus die je gemakkelijk zelf kunt maken. Om piccalilly te maken, meng je groenten zoals bloemkool, augurk en wortel met azijn, mosterd, suiker en kruiden. Dit mengsel kook je in tot een dikke saus, die je vervolgens in potjes kunt bewaren. Piccalilly is lekker als bijgerecht bij vlees of op een sandwich en je kunt het helemaal naar eigen smaak aanpassen door te experimenteren met verschillende groenten en kruiden.

Benodigdheden

  • 1 kilogram gemengde groente (bloemkool, wortel, prinsesseboontjes, doperwten en augurk)
  • 1 liter Doesburgsche azijn
  • 2 eetlepels slaolie
  • mespuntje cayenne poeder
  • mespuntje kurkuma
  • 1 afgestreken eetlepel zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 35 gram bloem
  • 3 eetlepels Doesburgsche mosterd

Bereidingswijze

  1. Roer de bloem, suiker, zout en specerijen droog door elkaar.
  2. Voeg roerende de slaolie toe en iets azijn.
  3. Voeg 3 eetlepels Doesburgsche mosterd toe.
  4. Breng de overige azijn aan de kook.
  5. voeg het papje er aan toe.
  6. Laat het mengsel opnieuw aan de kook komen en even doorkoken.
  7. Blijf roeren tot de saus is gebonden.
  8. Laat de goed schoongemaakte groente, 5 minuten in water met zout koken.
  9. Nee ze met een schuimpaan uit de pan.
  10. Laat deze goed uitlekken en droogrampen.
  11. Voeg ze toe aan de saus.

Tip van de chef: Bewaar de Piccalilly zo in de glazen potjes en sluit ze goed af!

Meer heerlijke recepten