Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Doesburgsche Fondue Gouda

Mosterd en azijn

De Oer-Hollandse Smaakmakers

Doesburgsche Fondue Gouda

Een lekkere Doesburgsche Fondue van Gouda kaas en een snufje mosterd mag niet ontbreken bij een heerlijke kaasfondue. Lekker dippen in een eigen gemaakte kaasfondue.

Benodigdheden

  • 4 dl halfdroge witte landwijn
  • 500 gram gerapte jong belegen Goudse kaas
  • knoflookteentje
  • 2 eetlepels Doesburgsche mosterd
  • maizena
  • nootmuskaat
  • zout

Bereidingswijze

  1. Wrijf een fonduepan of een vuurvaste stenen schaal in met een knoflookteentje.
  2. Schenk er daarna 4 dl halfdroge witte landwijn in en verarm deze tot de wijn gaat bruisen.
  3. Roer nu 500 gram geraspte jong belegen Goudse kaas toe en 2 eetlepels Doesburgsche mosterd.
  4. En blijf met een garde roeren tot het mengsel weer aan de kook komt.
  5. Laat het zachtjes doorkoken en blijf roeren tot er een mooie gladde massa ontstaat.
  6. Bind deze met wat aangemengde maizena tot hij lobbig dik is.
  7. Maak de fondue zo nodig met wat zout en nootmuskaat op smaak af.

Meer heerlijke recepten