Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Doesburgsche Mosterdtartaar

Mosterd en azijn

De Oer-Hollandse Smaakmakers

Doesburgsche Mosterdtartaar

Mosterdtartaar is een heerlijk en verfijnd gerecht dat zowel als voorgerecht als hoofdgerecht geserveerd kan worden, afhankelijk van de hoeveelheid en bijgerechten. Het wordt bereid met fijngesneden hardgekookt ei, augurk en ui gemengd met mosterd en mayonaise en is een variant op steak tartaar. Een voorgerecht van mosterdtartaar kan worden geserveerd met groene salade en stokbrood, terwijl een hoofdgerecht met gebakken aardappelen en seizoensgroenten kan worden geserveerd. Het gerecht kan ook worden aangepast naar wens met kruiden zoals peterselie, bieslook of kappertjes. Mosterdtartaar is gemakkelijk thuis te bereiden en kan worden bewaard in de koelkast. Het is een handige optie voor diners en feestjes en kan mensen helpen om stress te verminderen door mindfulness te beoefenen.

Benodigdheden

  • 150 g steak
  • 1 mespuntje kerriepoeder
  • 1 theelepel fijngehakte ui
  • 1 theelepel fijngehakte kappertjes
  • 1 theelepel fijngehakte verse kervel
  • 1 theelepel fijngehakte verse basilicum1
  • eidooier
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel Doesburgsche mosterd + extra om te garneren

Bereidingswijze

  1. Snijd de steak met een vlijmscherp mes in flinterdunne plakjes.
  2. Snijd de plakjes in fijne reepjes en de reepjes vervolgens in kleine stukjes.
  3. Meng ze met de gehakte ui, kappertjes en kruiden.
  4. Breng op smaak met zout, peper en de mosterd.
  5. Zet het mengsel 10 minuten koel weg om de smaken te laten intrekken.
  6. Vorm van het vlees een tartaartje, met de hand of met een bakring.
  7. Leg voorzichtig de eidooier erop.
  8. Garneer met een theelepeltje mosterd.
  9. Serveer direct.

Tip van de chef: Lekker met frietjes en een groene salade

Meer heerlijke recepten